Študenti, ki prihajajo na študij na Univerzo v Mariboru iz drugih krajev potrebujejo kakovostno nastanitev. V Študentskih domovih Univerze v Mariboru jim lahko ponudimo »nov dom«.

V petek in soboto, 17. in 18. 2. 2023 smo izvedli informativne dneve za bodoče stanovalce, ki so jih zaposleni in predstavniki Študentskega sveta stanovalcev Študentskih domov popeljali po domovih in jim predstavili bivanje, njegove prednosti, vrste sob in ostale obštudijske dejavnosti, ki jih v ŠD UM ponujamo.

Posebej smo jih opozorili na roke za prijavo, cene in potrebno dokumentacijo za uspešno vselitev v ŠD UM. Pozabili nismo niti na študentske bone, ki jih ponujamo v Restavraciji doma 16 vsak dan med 11. in 15. uro za 3,40 eur doplačila.

ŠD UM ponujamo bivanje v 17-ih domovih na 5-ih lokacijah. V obnovljenih domovih ponujamo eno in dvoposteljne sobe, garsonjere in apartmaje, kjer si dva ali štirje delijo kopalnico. Življenje v študentskem domu pomeni prilagajanje sostanovalcem, ki prihajajo iz različnih okolij, z različnimi navadami in cilji. Izkoristijo lahko priložnost navezovanja trajnih prijateljstev, širjenja lastne socialne mreže, pomoči pri študiju in veselje ob druženju.

Naše skoraj 60 letne izkušnje s številnimi generacijami študentov so pripomogle k ustvarjanju optimalnih pogojev za uspešen študij, zagotavljanje sodobne infrastrukture za številne obštudijske dejavnosti in atraktivne športne aktivnosti v zunanjem fitnesu, igriščih ter notranjih fitnesih in v telovadnici. Za študente, ki igrajo inštrumente, ponujamo tudi glasbene sobe.

Z nastanitvijo v Študentskih domovih Univerze v Mariboru bodo za ugodno ceno dobili VEČ KOT LE DOM.

Študentski časi so eno najlepših obdobij v življenju, izkušnje so neprecenljive zato študente  vabimo, da se nam pridružijo.

 

Uprava ŠD UM